Αρχική

Slider

Ανακοίνωση Συζήτησης στον ΙΑΝΟ

Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης | «Η Σημασία της Σεξουαλικότητας στη Σύγχρονη Κοινωνία»

Το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης οργανώνει συζήτηση στον ΙΑΝΟ στις 11 Ιανουαρίου 2020 12:00, όπου ο ψυχαναλυτής Βασίλης Μαούτσος θα μιλήσει για τη «Σημασία της Σεξουαλικότητας στη Σύγχρονη Κοινωνία» με αναφορές στην ασυνείδητη αναγκαιότητα για την τόσο μεγάλη ποικιλία σεξουαλικών εκφράσεων που παρατηρούμε. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι ψυχαναλυτές Κωνσταντίνος Τσώλης και Ευτυχία Γυπαράκη που θα μιλήσουν περί  «Διαστροφών» και  «Σεξ και Ψύχωση» αντιστοίχως.

Η συζήτηση γίνεται με αφορμή τη διοργάνωση του Συμποσίου με τίτλο «Τα Είδη των Σεξουαλικών Σχέσεων», στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Ανακοίνωση Συζήτησης στον ΙΑΝΟ”

Λίγα Λόγια για την Ψυχανάλυση

Η Προσφορά της Ψυχανάλυσης

Η Ψυχανάλυση απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Έχει όμως εντελώς διαφορετικό σκοπό για τον καθένα. Ιδιαιτέρως αφορά όποιον έχει ευαισθητοποιηθεί στην δυναμική και άγνωστη πλευρά του εαυτού του. Οι περισσότεροι άνθρωποι διαπραγματεύονται αυτή την πλευρά του εαυτού τους εκτός Ψυχανάλυσης έχοντας ένα ενδιαφέρον για την Τέχνη, την Κοινωνία, τα Σπορ και τις εν γένει ανθρώπινες δραστηριότητες που ενέχουν μια ασυνείδητη παράμετρο. Άλλοι, βιώνοντας την ύπαρξη άγχους, κατάθλιψης, παραληρηματικού ιδεασμού, ψυχαναγκαστικών εμμονών, ψυχοσωματικών προβλημάτων και άλλων συμπτωμάτων, ζητούν να τα ξεπεράσουν μέσα από την δική τους ανάλυση. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Λίγα Λόγια για την Ψυχανάλυση”

Κλινική Υπηρεσία

Το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαναλυτικής θεραπείας (συχνότητα τριών έως πέντε εβδομαδιαίων συναντήσεων) με κόστος προσαρμοσμένο στις οικονομικές συνθήκες κάθε υποψηφίου προς ανάλυση. Απαραίτητη προϋπόθεση αυτής της προσφοράς εκ μέρους μελών του Ινστιτούτου είναι μία προκαταρκτική εκτίμηση καταλληλότητας του υποψηφίου προς ανάλυση. Οι θεραπευτές οι οποίοι αναλαμβάνουν αναλύσεις εξατομικευμένου κόστους είναι μέλη του Ινστιτούτου με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση και σημαντική κλινική εμπειρία. Η υπηρεσία Ψυχαναλυτικής Θεραπείας εξατομικευμένου κόστους παρέχεται εκτός από την Ελληνική γλώσσα και στην Αγγλική και Ιταλική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στη γραμματεία του Ινστιτούτου.